Literatura

szlak śpieszy (wiersz)

Yaro

nad nami Niebo 
nad nami Niebo z gwiazdami
pod stopami Ziemia 
pod stopami Ziemia z horyzontami

 

uciekam daleko uciekam gdzie nic nie znajdę
nic nie znajdę bo niczego nie szukam
wiedzie mnie przestrzeń i lasu echo
gdzie ptaki gniazdują by jesienią odlecieć
pozostał ślad po nich zapamiętany

 

nad nami Niebo 
nad nami Niebo z gwiazdami
pod stopami Ziemia 
pod stopami Ziemia z horyzontami

 

 

uwiera pasek plecaka i but dziurawy
sznurem związany urwane przy koszuli guziki 
ku wschodowi słońca śpieszę 
w duszy zatrzymana nadzieja
serce spłoszone bo dobre gołębie

 

nad nami Niebo 
nad nami Niebo z gwiazdami
pod stopami Ziemia 
pod stopami Ziemia z horyzontami

 

daleko jestem od komina 
widzę stary wiejski płot
zapach siana i ziół

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
witka 24 pazdziernika 2017, 18:01
usunięcie widzę nie bedzie skutkowało zniknięciem zapachu siana i ziół

bez urazy
Yaro
Yaro 24 pazdziernika 2017, 21:52
oki:-)
Yaro
Yaro 27 pazdziernika 2017, 21:58
zioło musi być i ten zapach
przysłano: 24 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca