Literatura

wkurza mnie (wiersz)

Yaro

pod niebem źle 
aż ściska w pół 
w powietrzu wkurza mnie 
zapach deszczu na śliwach

 

udając się w podróż 
w wyobraźni szukam 
słów obrazów prawdy
miliony kłamstw


religia zmusza duszę 
grzechem jest być w ogóle 

dość czarowania 
oddajcie wdowie grosz 
oddajcie wolność 
oddajcie podatek za jestestwo nasze

 

pewnie się dowiem że zaraz przyjadą 
w kaftan za ciasny na kolejne miesięcy parę 
mam w nosie rządy śmierć jest potem


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 stycznia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca