Literatura

Ja Zostaję (wiersz)

Ania

Wróciłam
Dzień dobry
Mówiąc grzecznie
Bo ludzie kłamią
I to szybko
Szybko też
Zmieniają kanał
Z komercja
Na
Chwilę
Pogadajmy o zwykłościach
Ale nie tych globalnych
O tych zwykłych
Że lubię w sandałach chodzić
Po domu
Że suszysz różę
Godnością w dół
O tym, że
Głowa boli, gdy się śpi
Za szybko
No ale chodź już Krysiu
Chodź kupimy sobie
Nowe, błyszczące życie
Za tłuste pieniądze
Nie kochana
Ja zostaję
Podleję wnuczęta
Zwykłościami
Niech się cieszą
Bo ja lubię
Swoje życie powoli

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 15 maja 2007, 06:22
podoba mi się monolog , lubienie swego życia powoli i godność róży w dole - to są momenty dla których warto było przeczytać ten wiersz . Całość jednak jeszcze trochę kuleje , nie potrafię powiedzieć dlaczego , ale trzeszczy chwilami .
pozdrawiam :)
przysłano: 23 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca