szyby wybijam wszystkie po kolei
krew zdążyła zapełnić słoik
świadomość że świat się zmienia
daje możliwość na dojrzalsze wiersze
żona z dzieckiem dla mnie zbyt mało
po co komuś alkoholik
inspiracją stało się hospicjum
tam ludzie nie liczą czasu
jestem człowiekiem z dużą hipokryzją
w końcu zacząłem kląć na księży
wiara to nie wszystko
życie polega na ciągłym strachu
może przepracuj jeszcze ten tekst, autorze.
a swoją antyklerykalizm jest bardzo wygodnym argumentem, człowiek to już takie stworzenie, że lubi sobie szukać wymówek, żeby zakryć swoje lenistwo itd.