Literatura

"Po..."/piosenka/ (z "Nadmgnienia zmrużenia"-2004) (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

tekst z "Nadmgnienia zmrużenia'. Zmieniono nieco wersyfikację i zapis... Mimo rymów spod okolic Jury K-CZ, lubię ten tekst;-P No bo ... do Jury mam sentyment;-P Wersja muzyczna: http://www.youtube.com/watch?v=w8JLWR4XqjE

                                                                        

 

miała ci być wymarzoną alternatywą

odskocznią mądrą (przy ogólnej ignorancji) głosem

rozsądku i energią wiecznie żywą paletą barw

przy lumpeksowej elegancji widziałeś

 

w niej nienaruszoną penelopę świat

ujmującą roztropnością odysową drgającą

w zmysłach (raz hardrockiem
                         raz jak szopen
) nieszablonowo
rozpalającą wymową

 

iKTOiGDZIEiCOiJAK-co-noc-co-dzień
do siebie WSPAK
 

iKTOiGDZIEiCOiJAK-co-nocco-dzień
do siebie

WSPAK

 

                     do siebie

 

skrzydłem anioła była ci (z domieszką czarta)
bez pruderyjnie obejmującą miękkością
była partnerem przy dyskusjach i przy żartach
była rozumnie zwariowaną codziennością

 

oboje mieliście wzajemnie być dla siebie
wiatrem ukojnym który wieje wbrew agresji
zwiewną pokusą zmysłowości (dla pod-NIEBIE-ń)
cichą przystanią i ucieczką od recesji

 

iKTOiGDZIEiCOiJAK
co-nocco-dzień-do

siebie  WSPAK
                               

iKTOiGDZIEiCOiJAK-co-noc-co-dzień
do siebie

WSPAK   

 

do siebie

 

miała ci być wymarzoną

alternatywą

do siebie

wspak

----------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=w8JLWR4XqjE


wyśmienity 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Rita 17 lipca 2011, 10:45
I dlatego szkoda, że to już czas przeszły.

Zaraz to sobie w uszach odsłucham:)

Pozdrawaim
Rita 17 lipca 2011, 10:54
:)) - energia Cię rozpiera!!!
varzyvo
varzyvo 19 lipca 2011, 23:01
miała ci być wymarzoną
alternatywą:):):):):):):)
Zjadłam język i nic nie napiszę. Już tak masz, że jak trafisz we mnie, to wszelkie komentarze zbędne. A trafiłeś.
afronautix
afronautix 28 lipca 2011, 08:19
świetnie, w tym Twoim.... stylu!
przysłano: 16 lipca 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca