Domy w Kowarach w kolorze błota
Tak jakby ziemia urodziła je
i ktoś nie zdążył zmyć śluzu i krwi
jest w nich pokora wędrowca
który mówi to nie tutaj
przeprasza i wychodzi
Domy w Kowarach w kolorze błota
Tak jakby ziemia urodziła je
i ktoś nie zdążył zmyć śluzu i krwi
jest w nich pokora wędrowca
który mówi to nie tutaj
przeprasza i wychodzi
Tak jakby rodziła ziemia
i ktoś nie zdążył zmyć śluzu krwi"
ta propozycja zmiany w drugim wersie, by jakoś się poczuć bliżej tych domów. skrócić dystans, a jednocześnie upłynnić tę czynność rodzenia. A męka rzeczywiście zbędna.
Trzeba będzie odwiedzić Kowary.
a szkoda bo końcówka zarąbista.