Literatura

ech niech (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

a bo mi się śpieszy i lubię ryzyko;-P

ech niech tak pani nie przejmuje

przecież nie zawsze bywa ciemno

nie-ja-nie-je-stem dobry wujek

niech pani wyjdzie ze mnie (bądź ze mną)

 

przecież nie zawsze bywa ciemno

nie-nie-za-mierzam poruszać światła

niech pani wyjdzie ze mnie bądź ze mną

trudno bez pani wierzyć w sens dla tła

 

(niech tuła

tuła tuła tuła

tuła się z tła

echo po och-ech

 

niech

tu się tuła tuła tuła

tuła z tła

echo) (och-heh)

 

nie nie zamierzam poruszać światła

będzie i wejdzie dla sceny (o czasie)

trudno bez pani wierzyć w sens dla tła

mówmy lub milczmy póki jest zasięg

 

będzie i wejdzie dla sceny o czasie

w sumie nieważne czy z serca czy w oku

mówmy lub milczmy póki jest zasięg

języki zgrają się tu albo z boku

 

(bo tuła

tuła tuła tuła

tuła się z tła

echo po och-ech

 

bo

tu się tuła tuła tuła

tuła z tła

echo) (och-heh)

 

w sumie nieważne czy z serca czy w oku

(ech) niech tak pani nie przejmuje

języki? zgrają się tu! albo z boku?

nie ja! (nie jestem dobry wujek)

 

(niech tuła

tuła tuła tuła

tuła się z tła

echo po och-ech

 

niech

tu się tuła tuła tuła

tuła z tła

echo) (och-heh)


wyśmienity 6 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
inCrudo
inCrudo 8 stycznia 2012, 07:22
-:) No proszę, rzadkość, autor w krótkiej mowie, korzystnie, melodyjnie.
Rita 8 stycznia 2012, 14:11
Uśmiecham się...ech..., i niech ktoś powie,że nie jest to przyjemne :))

Pozdrawiam:)
inCrudo
inCrudo 8 stycznia 2012, 16:31
Ba, pantum to rzadkość, -:)
Moje uznanie.
Artymowicz anDUCH
Artymowicz anDUCH 14 lutego 2012, 16:12
literatura.wywrota.pl/32464_radoslaw_kolago_pantum…

- rozumiem, że do aspiracji w inspiracji się przyznasz ? :):)
Artymowicz anDUCH
Artymowicz anDUCH 14 lutego 2012, 16:13
oczywiście - nie-poważnie się zachowuję ! ;P

pozdr

miło - Wujku samo zło
przysłano: 8 stycznia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca