Literatura

noszę czasem (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

noszę kapelusz
na rondzie przetarty kapelusz czarny
gangsterski model kapelusz znośny
czasem martwym zdejmuję z głowy

 

potrzebą
odejść

 

kapelusz noszę gangsterski
model bardzo przydatny w chwili ukłonu
zdejmuję z głowy potrzebą odejść
żadnej nie czyniąc zniewagi

 

nikomu
bardzo przydatny

 

w chwili ukłonu gdzie kark pochylony
nieprzesadnie żadnej nie czyniąc zniewagi

 

nikomu noszę go dumnie

bo oczy kradnie gdzie kark

pochylony nieprzesadnie noszę

 

kapelusz

na rondzie przetarty

noszę go dumnie bo oczy

kradnie

 

kapelusz noszę czasem

 

martwym


wyśmienity 7 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Tez czasem noszę kapelusz, czarny... Ale teraz nosze Twoją poezję..., by nie być "martwym"...
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 5 maja 2012, 16:48
;-) nie przesadzaj;-)
Rita 6 maja 2012, 10:51
"...przetarty noszę go dumnie bo oczy kradnie kapelusz..."

:))

Pozdrawiam.
Marzena P.S.
Marzena P.S. 13 maja 2012, 17:13
Trochę mi tutaj do Opani ten podmiot podobny, zrobiło się humorystycznie i elegancko:)
kera norvox 13 maja 2012, 17:14
nie wiem nie znam SIĘ;-)
przysłano: 5 maja 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca