Literatura

piosenka o niczym (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

piosenka o niczym

ostrą melodią wyraz niech zadrży
najlepsze do tego są krwiste obrazy
tempem zabójczym stosownym dla szarży
w głowach należy myśli rozmazać

najlepsze do tego są krwiste obrazy
ale że nudzą pobojowiska
w głowach należy myśli rozmazać
i oddać z bliska gdy jeszcze tryska
(burgund z żył
póki żywe bo to
najlepszy moment
na przerwę
reklalalalalamową
iiii glamowo
albo w woal nagich oczu
po pierś oddechu nibycichaczowo
i juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuż wracamy race

w ruch bach buch)
ale że nudzą pobojowiska
bo nadmiar krwisty po-ocznie razi
by oddać z bliska gdy jeszcze tryska
trza coś nadmienić o bliskiej zagładzie

gdy nadmiar krwisty po-ocznie razi
ostrej melodii wyraz niech zadrży
trza coś nadmienić o bliskiej zagładzie
tempem zabójczym stosownym dla szarży
( i na zdrowie
burgundem z żył
póki żywe bo to
najlepszy moment
na przerwę
reklalalalalamową
iiii sztach
albo głębszy jeden choćby
dla ulgi gardła
zaprarararacowanego
w kolejce do wyp-
-łaty)
gdy nadmiar krwisty po-ocznie zrazi
tempem zabójczym stosownym dla szarży
można chwilowo widownię ugładzić
kierując na buff-fet gdzie ś-
-lin-
-ka za-zad-d-
-rży


(masz żryj i burgundem z żył
niebawem się znowu zmówimy
na amen i lament)

tempem zabójczym stosownym dla szarży
morału nie dam bom przekroczył formę
kierując na bufet gdzie ślinka zadrży
usta zapchałem wam i moją mordęęę
-ęęęęęęęęęęę
-gę (-gę gę ę
sie-
-go
rokuj

bo
tradycyjne rzymskie to tylko mit był
jednorazowy
dzisiaj nazbyt zresztą
po-d-tuczony

ale kogo to
razi)

 

 

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 18 marca 2013, 12:05
Tytuł nie bardzo przyciąga, zajrzałam w sumie sobie na przekór, żeby zobaczyć co nowego...
Myślę, że tekst zyskałby jeśli słuchała bym go jako widz w teatrze, z dodaną mimiką, intonacją - emocjami scenicznymi,
bo tak czytany "na zimno" - nie robi wrażenia i faktycznie ma się wrażenie spójności z tytułem.

ale ja nie muszę się znać. pozdrawiam
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 18 marca 2013, 20:10
to jest piosenka, więc i sama z siebie mimika jest zbędna.... refren?;-P biorąc pod uwagę, ze nigdy nie pamiętam tekstów, zwłaszcza takich z nawiasu;-) naturalne jest odłożenie instrumentu albo wyjście okiem w kartkę i ... przytaczanie jak z promptera ino na papierze...

Pani Agato;-) Ja się też nie znam;-), a że teatr liter se robię, to cóż...
w życiu nuczyłem się czytaćwszystko na głos;-) i .... tyle...
przysłano: 18 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca