Literatura

dlaczegotylepa [(lisz)- (aj)] (...) (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

dlaczegotylepa [(lisz)- (aj)] albo gra na zużytych już-już(ach) gdy w tle przytulaniec

* "The world is closing in
Did you ever think
That we could be so close, like brothers"

 

(Scorpions- "Wind of change")

 

 

dlaczego tyle palisz aj bo

dzięki temu obejmując cię ubieram

wiatr w moje wydechy przecież mu

zimno i do tego nie widać go on

 

po prostu po zaułkach gałęzi się

błąka potrzeba mu czło-

-wieka tak ale wiesz on

przecież szarpie po włosach

 

jak ty po strunach by zawrócić

w głowie by zwrócić uwagę on jest

nagi i co gorsza jego nagości

nie widać jak mojej ja tylko

 

siedzę i gram chwilami po chwili

przyzwyczajają się do mnie jak do

wiatru ale wiesz w momencie zapalenia

 

w chwili wypuszczania dymu i kółek

z ust tworzymy duet z chwi-

-leń bez przyczyny

po prostu kółka się

 

rozwiewają jak obrączki

i to jest moment kiedy

mamy coś wspólnego ale

przecież możesz całym ciałem

 

ustawiony pod niego przeciw niemu z nim

do tego nie potrzebny ci papieros a jednak

gdybym trzciną pascalem poszedł za

wiatrem albo pod wiatr byłbym tylko mu

 

podporządkowany byłbym kreacją jedynie i

woalem jego nagości a tak dym z moich ust

pozwala mi stwarzać

widoki

 

(widmoki) (wind-ą-szczę-

 

-strzę-

 

-ą-śnię-

 

ććććććććććććććććććććććććććććć)


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 kwietnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca