Literatura

w tobie mam mniam (prosto w usta cię wyjąłem z ciebie- ozornie) (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

 

***
er-ro-r-tyk-tik pour elle
bo mi sprezentowała tomisko
o ildefonsie na którego punkcie
mam kota



lubię twoją z ciebie sól słoność słoność 
kosztować z ciebie brać na koniec centrum 
średnicą kołować prawie owijać odwijać wić
uwić wokół pod okiem 

języka nie powiem nie myślę żeby aż 
smarować solą z ciebie chleb (jak 
w tej piosence którą również
lubię z tobą ale nie tak) powszedni

pewnie by nadal 
smakował pozostając zjadliwym
na podobieństwo mojego 

ozora ale 

pieczywo kruche a ja od-
-k-ruchy bez skruchy w giętkim
aż po pięty ku kruchtom z opuentańca
u nosa po-do-siadam prawie że już gram i

w tobie mam mniam
 tobą 

i w niezliczonych odmianach zaimków 
i zaników wymyków czekam aż my wy-
-drgasz raz drugi kolejny tuż 

pod okiem z językiem w tobie patrzę 
drgania i tapnięcia wymowy zapominam o! 

o języku w pysku bo pysznie bo pychniesz
pychaszna wchłaniasz go 
i nim po-
-trząsasz mną z ciebie zaimkami 

mam mniam (palce się jeszcze nie liczą
kalkulują inne wymiary) okruchy odruchy 
zaschniesz gdy zaśniesz nie oddam cię 
do piekarni tam trzeba wcześnie wstawać 

a Ty jesteś przecież 
zachodem z końca

języka
 resztę doda nos i pozostałe i tyle i tak tak
to gra wstęp pod nosem
 (nucę się cię i mniammam 
sobie to) teraz kolej na obwijanie 
na palcach o tym sza

leje niech się (mammniamkiem 

jestem ozornym
 więc po-
-ciekaj się na mnie na mnie po-

-ciekaj
) nie ma potrzeby

mówić
już (maki zasie-

-wam-mniam )


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 grudnia 2013, 21:17
....................bełkot
calvados
calvados 13 grudnia 2013, 06:32
Nad warsztatem się nie skupiam, w drganiu wersów wyłowiłam sobie kilka ciekawych obrazów, czasem im więcej udziwnień językowych tym gorzej, a tu podoba mi się
przysłano: 12 grudnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca