Literatura

gdy nas widzi tylko nikt (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

 


 

 

                                                                * (według zwierzenia a.s.)

 

 

czas mi ciebie ukradł mała czas i śmierć czasem 

mam ochotę oskarżyć cię o zdradę i o to że weszłaś

po omacku w trójkąt biseksualny trójkąt ze śmiercią

i czasem a czasem mam potrzebę wiary w jakąkolwiek

 

formę  reinkarnacji na jakąkolwiek postać wiary  chowam w piasek

palec w zastępstwie głowy lub innych kończyn oraz cząstek przyrodzonych 

czasem bywa że całą rękę bywa że obie i bywa że buduję sobie wyspę

w piaskownicy gdy nas widzi tylko nikt szukam podobno

 

bóg widzi w ciemnym czyli bóg to ten który jest 

jak prawdziwy nikt

 taki  nikt rzeczywisty  czas ciebie 

 

 ukradł mi mała czas i śmierć czasem o niewłaściwej porze i nikt

 nikt nikt nie ma na to leku jak widać widocznie za ciemno

jednak (a jednak)

 

niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 1 marca 2014, 07:24
bełkotliwy żal, który w tej postaci/formie przybiera groteskową suknię odklepania
dla potrzeby
przysłano: 28 lutego 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca