Literatura

O oszukanej Dance (wiersz)

Ewa Kulczyńska

 

 

Wczoraj bawiłam się z Danką.

Dziś już biegam z Kasią, Hanką.

Danka w kącie stoi sama,

Smutna trochę zapłakana.

 

Przecież nic jej nie zrobiłam.

Książkę od niej pożyczyłam.

Tak, przeczytać też ją chciałam,

żebym w szkole zabłyszczała.

 

Pani za to mnie pochwali.

Szóstkę wpisze mnie, nie Ali.

No bo Ala też pytała,

czy by książki nie dostała?

 

Ale  Danka, ta myślała,

jak z nią trochę pobiegałam,

koleżanką moją będzie.

Cóż... myliła się w tym względzie, z Kasią z Hanką biegam wszędzie.


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

O sprawiedliwości
Ewa Kulczyńska
O Lence
Ewa Kulczyńska
Co mam robić?
Ewa Kulczyńska
O pragnieniach
Ewa Kulczyńska
Plociuszek
Ewa Kulczyńska
Ciuszki
Ewa Kulczyńska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca