Literatura

prababka (wiersz)

luiza

Prababka cierpiała na schizofrenie

Choroba była  pamiątką po wojnie

  niemieccy super szpiedzy rozstrzelali jej dwuletniego syna w

 piwnicy                            

w której dziś  trzymamy słoiki

prababka  przechowała się w szpitalach psychiatrycznych  

to była jej końcówka życia  ,samotność  

pokój tortur jaki w sobie nosiła

                                                

zmarła w Ząbkach pod Warszawą

według raportu milicji przez powieszenie.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 29 czerwca 2014, 16:59
zabełkocone to-to i z bykami

"to była jej końcówka życia ,samotność".........................jedyny odstrzelony przecinek i "kropka" na końcu, to cała interpunkcja?
Mi Lo
Mi Lo 29 czerwca 2014, 20:48
masz jakąś treść do przekazania?
chyba masz. finału smacznego brak, ale to przychodzi z czasem.
liryka lubi skrywać przekaz w zgrabnych, czasem niepozornych słowach, które wybrzmią, a mimo to, coś zostaje w pamięci.
zatem spręż się i zrób to porządnie. z interpunkcją lub bez, byleby płynnie się czytało, a wersy same niosły.
Ari
Ari 30 czerwca 2014, 18:36
'barwna'
calvados
calvados 5 lipca 2014, 05:16
wytnij ten przecinek- ni pies ni wydra
przysłano: 29 czerwca 2014 (historia)

Inne teksty autora

moja ulka
magda
notatki
magda
kartoteka
magda
zimny piec
magda

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca