WYPIJMY DZIŚ ZA ZDROWIE
NIECH KAŻDY W SWEJ CHOROBIE
ODNAJDZIE W SOBIE SIŁĘ
I WIARĘ W UZDROWIENIE
BO WIARA CZYNI CUDA
MODLITWĄ PRZEPEŁNIONA
W SWEJ SZCZEREJ INTENCJI
DO BOGA WRÓT PUKA
OTWÓRZ OCZY CZŁOWIEKU
WSŁUCHAJ SIĘ WRESZCIE
W SIEBIE
NAUCZ SIĘ ODRÓŻNIAĆ
CO DOBRE DLA CIEBIE
JA CI RĘKĘ PODAM
BYŚ NA NOGI STANĄŁ
LECZ TY ZACZNIJ SŁUCHAĆ
MNIE I SWEGO CIAŁA
PRZECIEŻ W MOIM DOMU
NIKT NIE CHORUJE
WZNIEŚMY WIĘC TEN TOAST
ZA LUDZKOŚCI ZDROWIE
Zaimków osobowych na dwa albo i trzy utwory.
Tekst jak zwykle cieniutki.