BOŻE NARODZENIE

Sylwia Aszendorf

 

NIEWIELU NA TYM PADOLE
DOJRZY CHWAŁY TWOJEJ
ZUCHWALI W SWYM ISTNIENIU
PRZECIWKO WOLI BOŻEJ

ŚWIECZKAMI PRZYODZIANE
CHOINKI OD CHIŃCZYKA
TANDETNĄ MARKĄ WIARĘ
RAZ W ROKU SIĘ ROZŚWIETLA

A JA ZAMIAST TEGO 
PROZAICZNEGO TŁOKU 
CHCIAŁABYM ZOBACZYĆ MIŁOŚĆ
U PRZECHODNIA...W OKU

 

Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 16 grudnia 2014
anonim
  • Mithril
    "BOŻENARODZENIE (wiersz)
    Sylwia Aszendorf"

    gniot z bykiem na dzień dobry

    · Zgłoś · 9 lat
  • Sylwia Aszendorf
    PRZEŁKNIJ TEGO GNIOTA NA DOBRANOC...MOŻE W WIGILIĘ CIĘ OŚWIECI...BUON NATALE...

    · Zgłoś · 9 lat
  • Mithril
    "BOŻENARODZENIE"

    a byk w tytule gniota, jak był, tak pozostał

    · Zgłoś · 9 lat