Literatura

o sobie (wiersz)

Jaro

może

nie jestem artystą

 popijam wódkę czystą 
może

jestem wariatem

jeżdżę małym fiatem 


wiem jedno prawdą jest 
 jestem otwartą księgą  
pryzmat przenika

kryształ się topi 


znikam

jestem echem lasów 
jestem grafo za mahoniową szafą 
twój śmiech kocham 
szufladkuję słowa Częstochowa 
wolna Europa wolne słowa 


piszę wiem 
poezji pazur dotyka mnie

 
skrzydła podcinam 
spadam we śnie 


jestem taki sobie

jakiś blady 
ty jesteś moją blizną 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 12 czerwca 2015, 10:37
Nieźle.
Yaro
Yaro 12 czerwca 2015, 12:36
Dzięki:)Pozdrawiam...
przysłano: 11 czerwca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca