Literatura

nasz czas (wiersz)

Jaro

rozkwitłaś nadzieją jak róża
czerwona z miłości ze szczęścia 

inna biała czysta jak kropla wody


czas spędzony owinięty w słowa
pcha nas ognisty wiatr namiętności

jak krzew jak drzewo brzozy


wystrugany krzyż przydrożny
nasuwa myśli wyciska łzy

poznany świat nie dziwi 
wprawia w zakłopotanie 


wokół

w nieprawdzie w nieładzie

rodzi się uczucie wiecznej wyobraźni 


nadciąga z nocy cieniem jak księżyc 
na niebie jasny pocałunek nie ugasi

 

naszej chwili która trwa

 nie zaciera śladów
w głowie obraz wspólnych dni 
troski i nadzieje potęgują coś w co wierzę

 

odpływam w środek siebie zanurzam

na antypodach w nirwany głębi snu  

 

nie obudzisz mnie zatopiona w bursztynie 

na czas kosmicznej podróży

o zmroku

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 listopada 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca