Literatura

dwa światy (wiersz)

Jaro

świat nie taki sam
dla każdego inny film
różnimy się między sobą 
ile ludzi żyje na globie 
każdy inny wyświetla film

wiele wspólnego wiele różnic
nawet ptaka słyszę inaczej
inaczej widzę ciebie 
inaczej patrzę na buraka


dwa światy z tobą mam
dwa światy jeden film
idę drogą dla ciebie inną 
choć między nami nie różnic poglądów 
ja chodzę w spodniach 
a ty okryłaś swą konstrukcję sukienką w kwiatki


każdy rezerwuje w świecie
miejsce rzeczy osoby 

wiele wspólnego wiele różnic
nawet ptaka słyszę inaczej
inaczej widzę ciebie 
inaczej patrzę na buraka

 

w tym celu mimo różnic wielu 
kocham świat w tej schizofrenii
oglądam się za siebie
bo inaczej gdzie odnajdę 
drogę pośród tylu dróg 

 

mamy Polskę kraj niczym raj 
mimo wielu różnic łączy nas ta sama historia
wszystko inne nie ważne

miłość jedno imię ma 
kocham was kocham ciebie tutaj jest nasz dom

 

salom ma kusz szalom

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca