Literatura

brakuje kogoś kogo kochasz (wiersz)

Jaro

z każdym pocałunkiem 
przed wyjściem do pracy
szkoda czasu szkoda nas

 bez ciebie uciekają chwile

jak niebieskie autobusy zaraz po szóstej

 

zatraceni zapatrzeni w zamyśleniu 
w eterze w przestrzeni jak mgławice ulotne

uciekamy w nierealny świat dziecięcych lat

wciąż dziecko skrywamy w sobie


upływa czas nic tu po nas 
gdy brakuje kogoś kogo kochasz

jak wiatr między palcami 
cisza błyszczy 
diament serc czystszych niż woda

 

rozłąka w imię pieniądza
fala ludzkich emocji oplata glob
na sercu jedna łza obmywa twarz matek
krzyk niemych niewinnych dusz

 

do brzegu daleko nam 


jeszcze kilka lat nieznanych dat
wydarzeń i niespodzianek

na głowie kilka myśli nieuczesanych
kochaj mnie przy porannej kawie


znaczony słońca blaskiem jak iskra w oku

na skórze z tatuażem znamieniem upływu epoki

dom daleko spisz a ja cię kocham jak dym papierosa

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Masz czasem naprawdę fajne momenty w wierszu a jednocześnie idziesz w tandetę. JAk to jest?
Np: " bez ciebie uciekają chwile

jak niebieskie autobusy zaraz po szóstej" - jest bardzo fajne
to zaś: "jeszcze kilka lat nieznanych dat
wydarzeń i niespodzianek

na głowie wianek
kochaj mnie jak ten poranek " - koszmarne
Yaro
Yaro 12 grudnia 2015, 11:43
Dzięki za opinie.Czasem brakuje czasu by przemyśleć wszystko ale obiecuję że się to zmieni będę bardziej się starał przez to uszanuje czytelnika .Pozdrawiam:)
Yaro
Yaro 12 grudnia 2015, 11:45
Poprawiłem ...
przysłano: 9 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca