Literatura

dziewczyna (wiersz)

Yaro

pamiętam

to ta dziewczyna z naprzeciwka
piła za szkołą  tanie wino
odpływaliśmy z upojenia
dumni z siebie
dotykaliśmy nieba 
słońce w zenicie wracaliśmy o świcie

 

odprowadzałem ją do domu
poczułem dziki

pociąg donikąd 
dała szansę

zaprosiłem  do kina

i na kolację

 

wieczorami dla niej

fałszowałem  na gitarze przeboje lata


szeptała że musimy się pożegnać


kupiła bilet do Wiednia


gdy to mówiła

przenikały skórę dreszcze
w objęciach usta przy ustach
w objęciach samotności

 

pociąg odjechał  wspomnienia

dziewczyna pisze wiersze

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Niziurski
Marcin Niziurski 5 września 2016, 04:03
DO domu, DO kina, DO Wiednia, a pociąg ODjechał. Ciekawie byłoby jakoś wykorzystać opozycję brzmieniową przyimków i przedrostka, ale jak? Utwór, według mnie, na równie wysokim poziomie jak uprzednio wyróżniony, więc jest czego gratulować:)
Yaro
Yaro 5 września 2016, 17:37
Dzięki za oddane głosy.:)
przysłano: 4 września 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca