Literatura

samotna twarz (wiersz)

Yaro

puste nocą ulice
kamery śledzą każdy krok 
zarejestrowana twarz
obrót w prawo w lewo dwa
błysk w oku magicznego szkła

 

idę sam

nie spożywam
nie zażywam 
nie dam się ogłupić 
reklam przesyt

rzygam

 

szukam w nocy 
szukam za dnia
gdzie skrywasz 
myśli przeciwko nam


smak twojej śliny smak
odtwarzam w pamięci

 

nie pojmuję świata 
świat nie rozumie mnie
narzuca nam program 

jak i gdzie zjesz 
gdzie wydasz 
i tak
niezadowolenie

 

co byś nie zrobił

zrobisz źle

 

oceniają nas każdego wczesnego ranka 
późną nocą 
bez tabletki ciężko usnąć 
gorzej wstać 


patrzeć cały boży dzień 
na szefa postać

 w zaciszu kwadratu

myśleć czego nie zrobiłem a co mogłem

wyrzuty mam dość

samotny wśród tłumu gapiów


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Niziurski
Marcin Niziurski 12 września 2016, 11:43
Każdy, prawie każdy boryka się ze swą samotną twarz. Ale jednak jest własne ja, wolność siebie. Dopóki tej twarzy się nie straci.
A robić, pracować trzeba. Zawsze coś zostanie. Twe utwory to też praca. Cenna rzecz:)
Yaro
Yaro 13 września 2016, 17:38
youtu.be/JVC2i2GhX8g
Marcinie miłego słuchania .pozdrawiam:)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 11 września 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca