drzewo

Yaro

 niebo jest dla aniołów i świętych

na czereśni pełno nabrzmiałych owoców
drzewo trzeszczy gałęzie ugięte 

wspinam się na szczyt

 alpinista w górach

z nieba spogląda anioł 
panuje nad tym żebym nie spadł 
w otchłań piekła
 

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 20 stycznia 2017
anonim