zamykam oczy
sen pod powiekami przykryty rzęsami
ciebie nie ma gdzieś śpieszysz
przesłoniłaś mi kawał nieba
zapominam ze łzami wspomnienia
nie wiem
jak wyglądasz
nie napisałaś nic na do widzenia
serce zielone zawiesiłaś na szyi
nocą zgubiłem się z tobą
oglądam się nie widzę naszej epoki
czas zamiata myśli w pył
w naszych miejscach nieobecni
o co poszło
zapomnieć nie umiem
nie wiem
ocieram dni mokre na szklanych oczach
nie mogę zapomnieć cię
bądź szczęśliwsza
sen pod powiekami przykryty rzęsami
przesłoniłaś mi kawał nieba
zapominam ze łzami wspomnienia
ocieram dni mokre na szklanych oczach - no poezja to to nie jest.