Literatura

co pachnie ciszej (wiersz)

Małgorzata Bobak

 

 

 

gołębie przenoszą  zapachy ulic
 

w domu falbany firanek spieszą na rosół
rwą się do łyżek jak niesforne dzieci
 

słońce w talerzach brodzi między okami
w radiu Barańczak i Szymborska
historia o ogrodowym krasnalu od przyjaciół z Krakowa

 

milczymy każde w swoim mieście
ale cisza głośniejsza od zawodzenia radiowozów
krzyku karetek i jęku dzwonów


milczymy stworzeni dla siebie

 

 


przysłano: 18 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

gdy wyjdę z cienia (...)
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
spaceruję po mieście (...)
Małgorzata Bobak
Sanctus picture
Małgorzata Bobak
Coffeehouse
Małgorzata Bobak
dopóki ocean
Małgorzata Bobak
czuj się zamurowany
Małgorzata Bobak
w procesie tworzenia
Małgorzata Bobak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca