Literatura

jesteś (wiersz)

Bartek Wyrostek

wznieś mnie

na ust twoich dotyku

na kropli potu

w podróźy po drogach

naszych ciał

nie pamiętam już

ile czekałem na ciebie

ile minęło mnie w czasie

ile ciebie 

składam cię

we wspólność

i jedność 

lecz to nie ja

jestem lecącym 

kawałkim miłości

jestem tylko

tym który czekał

na szczęście

i wznoszoną przez ciebie skałą

niepękającą od byle kropel

pełnych złego

masz na ustach nadzieję

ja cię spijam

i widzę nas

w całościach wydarzeń

przyszłych.

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 kwietnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca