Literatura

Wielkie odkrycie (wiersz)

Sheva Zimerman

złośliwi naukowcy

skierowali mikroskop

na świętą prawdę

składała się ona z atomów kłamstwa

podzielnych na mniejsze łgarstwa

a te z kolei na mikrosztuczki cyrkowe

w  końcu i te rozbito

za pomocą ciemnej masy

a ze środka wysypały się banknoty

zupełny przełom w badaniach

jednak żaden z tego pożytek

bo już za późno

aby powstrzymać epidemię

zapomnianej choroby zwanej

głupotą

i tak

kolejne wielkie odkrycie

zostaje zapomniane

na wieki wieków

amen

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Beta
Beta 27 listopada 2018, 21:59
I to niby jest wiersz..
przysłano: 27 listopada 2018 (historia)

Inne teksty autora

Na Boga
Wojciech Kruk
Wojenko wojenko
Wojciech Kruk
Święta trójca
Wojciech Kruk
Ecce homo
Wojciech Kruk
Widziałem piekło
Sheva Zimerman
Ciemne wieki
Sheva Zimerman
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca