Literatura

przeciętny (wiersz)

Bartek Wyrostek

nazywam się przeciętność

przeciętność utalentowana

przeciętne mam zdrowie

i stan posiadania

 

przeciętną mam nieprzeciętność

i niechęć do poszukiwania

przeciętną niewiedzę 

i poziom wychowania

 

przeciętne posiadam myślenie

że świat mogę zdobywać

że wszystko ciągle przede mną

że wady można ukrywać

 

przeciętna moja szczęśliwość

chęć kochania i zdrady

przeciętna gęba i ciało

przeciętne wzloty i spady

 

przeciętna głęboka wiara

że jestem inny niż ty tu

że więcej znaczę od ciebie

i od przeciętnego bytu

 

przeciętnie się złożę w depresję

przeciętnie się od niej uwolnię

wódki się napiję przeciętnej

i przeciętnie siebie spowolnię

 

 

 

 

 

 

 

 

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 27 listopada 2018, 22:29
Wyznanie ?
Mithril
Mithril 28 listopada 2018, 08:10
"nazywam się przeciętność

(...) utalentowana przeciętne mam zdrowie
i stan posiadania"

...na ten przykład
- tekst dużo by zyskał, gdyby użyć synonimów tej; "przeciętności"(?)
Arian
Arian 28 listopada 2018, 14:45
wiersz akceptowalny tutaj, bo uniżony, jakby wyrażał pokorę, samobiczowanie, tradycyjną ekspiację, do czego wzywaja korporacje...w korporacji nie urosniesz nigdy...
polacy lubują się w martyrologii, chętnie czczą klęski
droga do wolności wiedzie przez anarchię
przysłano: 27 listopada 2018 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca