Literatura

daj sobie w ryj (wiersz)

Bartek Wyrostek

czy dzisiaj jest dobry dzień

taki dobry jak nieczęsto raczej

różny od tych w których nic tylko

lub niedopowiadacze

czy czegoś brakuje

o możliwościach nie mówię

pytam czy brakuje zwykłości

czy jest to co nazywa się 

psychicznym zdrowiem

czy w bliskościach ludzi

z którymi pod dachem jadasz

jest potrzeba odejścia

jest potrzeba bycia

czy tylko raczej wylewa się

żmijami niedzielny obiad

tak dla miłości do nudy

lub dla potrzeby chwili

 

daj sobie w ryj

 

a potem zaśnij

i proś świat o to

żeby we śnie pokazał

nauczył jak naprawdę

wygląda ogolona życiem

postać

pokaż matkę i ojca

wszystkich diabłów sobie

i tul swoje ramiona

jak matka dziecko

bądź świadomym 

nieświadomego oka.

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 13 marca 2019, 12:06
faktycznie mózgowy niewyrostek, nowotwór
przysłano: 12 marca 2019 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca