Literatura

Świadomość społeczna (wiersz)

Nic ciekawego

Myśli nasze pałętają się między ludźmi splątane 

 

W chaos sprzeczności są one przez to związane

 

Czy jednak ta myśli lichwa to coś tak złego 

 

Że aż przywołam powinnowactwa Goethego

 

Gdzie gdyby słuchano drugiej osoby, a nie siebie samego

 

Nikt nie doczekał się tragicznego plotu, choć romantycznego 

 

Tak samo pytanie filozoficzne niech będzie zadane 

 

Czy warto słuchać co przez myśl nasza samą dane 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 3 lutego 2020, 08:02
Ciekawe...
przysłano: 3 lutego 2020 (historia)

Inne teksty autora

Tak to bywa
Scurvy
Beton
Scurvy
Oh, poeci
Marcin Bartkowski
Zmęczenie
Marcin Bartkowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca