Literatura

Ubiorę serce w garnitur (wiersz)

vice president of nothing

Serce ubiorę w garnitur
łzy zatrzymam tam
skąd pochodzą 
i zęby tylko błysną
pośród czerni

 

poddam się twojej miłości
owiniętej w królewski papierek 
tak mnie uczyłeś od zawsze
papier kamień
nożyce wojna
aż moje palce krwawiły

 

nadal nie odlatuję
skrzydła schowałam
ubrałam serce w garnitur
tak jak ty to zrobiłeś 
kiedy twoja głowa 
kipiała żarem i czerwienią

 

ubrałeś serce w garnitur
za ciasny za wąski 
byś mógł oddychać
a twoje łzy skurczyły go
jeszcze bardziej
ustaliłeś harmonogram
udawanej miłości
i spisałeś w punktach
atramentem swoich żył

 

ale ono wciąż bije
to serce w garnitur ubrane
pytanie tylko: 
kogo? 

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 18 maja 2020, 12:18
,,atramentem swoich żył" to bym zmieniła, reszta ok. Pozdrawiam.
przysłano: 17 maja 2020 (historia)

Inne teksty autora

Rudy
vice president of nothing
Rudy
vice president of nothing
broń, boże
vice president of nothing
Błyskotka
vice president of nothing
Małe życie, mała śmierć
vice president of nothing
Poplamię drewno szałem
vice president of nothing
Niewidzialni w mroku
vice president of nothing
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca