Literatura

Błyskotka (wiersz)

vice president of nothing

Nadal jeszcze niewyklute stworzenie, 

rzucone w wir milczenia. 

Czujesz te łańcuchy na skrzydłach? 

Pióra posklejane?  

W głowie wciąż błyska wolność. 

 

Wróć do jaja, stworzenie. 

Wróć, skąd przybyłeś. 

Za cenę ciemnego nieba 

i rychłego upadku 

nie warto próbować.  

Tak mówią.  

 

W głowie wciąż błyska wolność.  

A co, jeśli polecisz? 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 16 czerwca 2020, 21:19
...tiaaaaa
marzena
marzena 17 czerwca 2020, 14:24
co raz bardziej mnie wciąga...coś w nim uskrzydla :)
Avlis Murer
Avlis Murer 17 czerwca 2020, 22:21
Dzięki Marzeno, za Twój wzrok :)
marzena
marzena 17 czerwca 2020, 23:32
/nadal jeszcze niewyklute stworzone
rzucone w wir milczenia (czegoś tu brakuje)

czujesz te łańcuchy na skrzydłach
pióra posklejane

w głowie wciąż błyska wolność
wróć do jaja, stworzenie

wróć skąd przybyłeś
za cenę ciemnego nieba

i rychłego upadku

nie warto próbować
tak mówią

w głowie wciąż błyska wolność
a co, jeśli polecisz/
marzena
marzena 17 czerwca 2020, 23:39
/w głowie wciąż błyska wolność
wróć do jaja, stworzenie/ zastanowiłabym się nad tym jajem, może
wróć do jądra, nie też głupio
gameta?
synonimy, synonimy, słownik :))

może inny tytuł? hm...tylko jaki?
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 16 czerwca 2020 (historia)

Inne teksty autora

Rudy
vice president of nothing
Rudy
vice president of nothing
broń, boże
vice president of nothing
Małe życie, mała śmierć
vice president of nothing
Ubiorę serce w garnitur
vice president of nothing
Poplamię drewno szałem
vice president of nothing
Niewidzialni w mroku
vice president of nothing
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca