Literatura

lot drewnianej łyżki (wiersz)

Irena Świerżyńska

po co  -  pamięć

bólu lęku grozy

 

szkoda czasu  -  słowo nic 

nie ruszy

 

płacze papier ściętych drzew

odejdź i nie wracaj

 

dzisiaj ważna tylko twoja pieśń

choć czasem bywa  pusta

 

ale, ale - za pół wieku też usłyszysz

 

tam....

 

gdzieś  -  szukaj miejsca i tam 

twoja  łyżka

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 lutego 2021 (historia)

Inne teksty autora

Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
Na tym polu już są kwiaty
Irena Świerżyńska
Mrówka pokaże...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca