Literatura

Rzeka życia (wiersz)

Kasia Dominik

Nieposkromiona w nurcie godzin,

na polu życia zbiera żniwa.

Ludzki los wije pośród nizin

rozległych niczym górska niwa.

 

Topi tęsknotę w chwil bezmiarze,

wskazując drogę wzniosłym czynom.

Pośród meandrów sal i skażeń,

nierzadko bywa pajęczyną.

 

W otchłani zdarzeń wzbiera łzami,

by na zakrętach tchnąć ufnością.

Błękitną falę tka gwiazdami

a smutne noce dnia radością.

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 10 sierpnia 2021, 06:53
Zgrabny !!
przysłano: 10 sierpnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

W skorupie
Kasia Dominik
Znikąd
Kasia Dominik
***
Kasia Dominik
Życie to nie teatr
Kasia Dominik
Księżyc nie w nowiu
Kasia Dominik
Między jednym a trzecim
Kasia Dominik
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca