Literatura

Podróż w głąb siebie (wiersz)

Kasia Dominik

Wpatrując się w okno

pędzącego jak życie pociągu

czuję zapach wiosny

z garścią marzeń

podróż w siebie

 

Na powiekach drgało słońce

pod skórą kipiał dreszcz

Wymykałam się stereotypom

i to było (we mnie) nadzwyczajne

W dziurawej kieszeni ściskałam trzy gwiazdy

kroplę porannej rosy

 

A dziś

w przeddzień wczorajszych wspomnień

snuję nadzieję

ktoś kiedyś

pokocham mnie (jeszcze)

i będzie mi dane zostawić

(moją) ostatnią wolę

na peronie: Niebo

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 sierpnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

W skorupie
Kasia Dominik
Znikąd
Kasia Dominik
***
Kasia Dominik
Życie to nie teatr
Kasia Dominik
Księżyc nie w nowiu
Kasia Dominik
Między jednym a trzecim
Kasia Dominik
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca