Literatura

Nie zabijaj (wiersz)

Kamila Nikuła

nie mam albumu

moich zdjęć z pierwszych lat życia

do dziś zdjęć unikam 

jak ludzi bezczelnych

 

zajęcza 

że warga 

wilcza

że paszcza 

 

nie mów tak do mnie 

nie jestem zwierzęciem 

 

nie zabijaj mnie

nie jesteś na polowaniu 

a ja nie jestem zającem 

 

kim ty jesteś 

twój cień cieniem wilka


przysłano: 20 marca 2022 (historia)

Inne teksty autora

Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
Poranny
Kamila Nikuła
Jego dom nad jeziorem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca