Literatura

Odpocznienie (wiersz)

Kamila Nikuła

 

 

jest świat ponad światem 

który ledwie będzie drżeniem liści 

uśmiechem rzuconym w chwili 

kiedy nas zbliży do siebie powiew z ogrodu

w porze wytchnienia 

 

jest świat ponad światem 

w którym niebieskie ptaki 

huśtając się na gałęziach 

rozmawiają o lęku jak o wspomnieniu 

z niewyrażonego snu

 

i jest taki wiersz pisany po nocy 

lekkim chłodnym głosem 

jak kiedy dłonie zanurzasz 

w górskim strumieniu

u bram wielkiej rzeki


przysłano: 10 marca 2024 (historia)

Inne teksty autora

Poeta umarł
Kamila Nikuła
Tak nas widzę
Kamila Nikuła
Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca