Literatura

Czubajka kania (wiersz)

prej

Napisałem na grupie "czy to kania"?

Jeden pan napisał że po pierwsze to nie kania

a czubajnik i nie jest to czubajka kania a 

czubajnik czerwieniący

Później napisałem do koleżanki że jednak

nie ma dla niej tej kani na kotlety z jajkiem i bułką tartą

bo to nie ta kania w sensie nie czubajka kania

Inni pisali że to czubajnik ponury i że nazwę 

wymyślili dopiero w 2015 roku mykolodzy

na zjeździe mykologów i pomyślałem sobie

że już lepiej żeby ten grzyb został w lesie

niezjedzony i to samo napisała mi koleżanka

bo co do zasady nie je teraz smażonego

i tak i ja i grzyb wróciliśmy do dalszego gnicia

dostałem trzy lajki za posta były dwie opinie

przychylam się do czubajnika czerwieniącego


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 listopada 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca