Literatura

Cześć dziadku (wiersz)

prej

 

Któż pomyślałby, że z nim odchodzi
Klasa, ba, naród, historia
Władcy pszczół i królików,
Dawnego posiadacza stada owiec, nutrii, krów, świń,
Koni, kaczek, gęsi, słomy i żniw.
A także robotnika z huty szkła, trochę pijaka, sadysty rodzinnego,
z przedwojennych zdjęć fajnego chłopaka.
Pozostaną po nim grabie, widły, kopanka do kartofli, sieczkarka, kosa i sierp,
Chomąta, wóz z gumowymi kołami, żona w chuście ze starymi włosami(ojcu obiecała nigdy
nie ścinać).
Z ostatnich lat: leki i książki o Jezusie, rozklekotany rower.

 


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 kwietnia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca