Literatura

Wir kleine Leute (wiersz)

prej

„Nie potrafię więc patrzeć na ludzi inaczej niż z głęboką litością – jako na istoty nieszczęsne”

M.Przełęcki

 

Zabrać siekierę z rąk radziwiłłowskiego

Chłopa w ten słoneczny dzień upadku

Pomników

Nie grać w piłkę głową małego Żydczaka

W ten dzień płonącej

Stodoły

 

My obywatelu miasta

Musimy tak robić

W każdym pierdolonym Jedwabnem

Tego świata

 

-przyzwyczajenie interes strach

bezsilność roztargnienie zamieszanie

-przestań

-w ten dzień obywatelu miasta

-Wir kleine Leute

 

*

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 stycznia 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca