Literatura

LAS (wiersz)

Joanna Kraszewska

"LAS"
Powiadają, że w ciemnym lesie,
gęsta mgła się niesie
Spowiła światło mlecznym płaszczem
Smutkiem liście drzew głaszcze

Buro, szaro i ponuro się zrobiło
Dawne dzikie życie się gdzieś skryło
Cisza nastała bardziej głucha,
Wiatr niewyraźnie o konary dmucha
 

Lecz w przyrodzie wszystko mija,

zarówno dobra jak i ta zła chwila

Słońce promykami pozbawi szarości

Życia iskierka znów w lesie zagości

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 lutego 2023 (historia)

Inne teksty autora

Sroka
Joanna Kraszewska
Grzechotka
Joanna Kraszewska
OKO
Joanna Kraszewska
Piosenka
Joanna Kraszewska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca