Literatura

*** (wiersz)

Rafał

gdy zastrzyk zadziałał
poczułem się dobrze
nie było strachu po tamtej stronie
od dawna żyję i wszystko widziałem
jeszcze tylko nie byłem martwy
od półwiecza prawie żyję na Ziemi
minęły szybko lata i zimy
krążyłem na statku dookoła gwiazdy
zwą ją zaranną lub rosą niebiańską
od wieków istnieję i nic się nie zmieni
prócz tego że kiedyś
pójdę przed siebie...
uwolni mnie śmierć od grawitacji
i wszystkie problemy znikną
na zawsze...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 lutego 2023 (historia)

Inne teksty autora

***dogasły
Rafał
***czarność
Rafał
***przemiana
Rafał
***tak dużo
Rafał
***życie
Rafał
***
Rafał
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca