Literatura

Samotność (wiersz)

Marcin Olszewski

Zatrzymany czas w geście zamyślenia

Tykający zegar wieku

Rysy mrozu na szkle lustra

I drżenie skóry na kiedyś

 

Stary fotel w ciemnym pokoju

Milczenie

Obraz wizji przyszłości

Odbity w krysztale krwi wina?

 

Czuję ciepło twojej skóry

Od momentu spojrzenia

Do czasu, gdy zamkną się drzwi

Tego świata w oczach

 

Potrzeba silniejsza od dumy wolności

Na zawsze

Bez lęku, że nikt nie zapuka

Gdy nie zdążę zawołać

 

Strach pustych ścian

I rozmów z samym sobą

Koniec

Ale ty zamkniesz mi kiedyś oczy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mirek
Mirek 2 grudnia 2023, 15:37
Szukam tu intensywnie czegoś wartościowego, aby w końcu wyrazić pozytywne zdanie.
I nie znajduję (:
LydiaDel
LydiaDel 2 grudnia 2023, 17:51
Mirek;
To popatrz na „Poezję Mithrila“
Ir
Ir 2 grudnia 2023, 20:21
Tekst naszpikowany dopełniaczówkami, jak kasza skwarkami.
Może, gdyby przemyśleć, usiąść solidnie nad tekstem, dałoby się coś uratować.
przysłano: 2 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

Dystans
Marcin Olszewski
Urwis
Marcin Olszewski
Wartość
Marcin Olszewski
Numer
Marcin Olszewski
Bez limitu
Marcin Olszewski
Bezdomny
Marcin Olszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca