Literatura

Anima (wiersz)

Marcin Olszewski

Kreślę w myślach obraz marzeń

Podaruję Ci gotowe

Gdy barwy na płótnie rzeczywistości zasną

I spełni się

To, co wchłoną drzwi twej duszy

Kiedyś znalazłem klucz

Przekręciłem w zamku

Spaceruję po uliczkach twego wnętrza

Zbieram pragnienia z gorących ścian

By, zanim pomyślisz, stało się

Pytałaś siebie samej, o to gdzie jestem?

Ja znak zapytania obłożyłem w ramki

Bo o to, co się dzieje ze mną?!

Nie pytam, skoro w szaleństwie wciąż

Przekraczam granicę lądów

Wysp Zakochania

Nie rób zatem badania Roentgena

Bo nie odszukasz mnie w sobie

Ani ja ciebie

A jednak niewidoczni podążamy

Ku swoim sercom

Nie mogąc zasnąć

Chyba że

Z tobą w ramkach

Zamiast znaku zapytania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 stycznia 2024 (historia)

Inne teksty autora

Dystans
Marcin Olszewski
Urwis
Marcin Olszewski
Wartość
Marcin Olszewski
Numer
Marcin Olszewski
Bez limitu
Marcin Olszewski
Bezdomny
Marcin Olszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca