Literatura

Nauczanie i zakręty... (wiersz)

Irena Świerżyńska

Wiesz - kochanie

nauczanie piękna gra

 

tyle nut

tyle kwiatów w sobie ma

 

dywan płatków już się ścieli

jeśli chce - a nie musi...

 

Jeden pragnie i ma chęci

siłę woli

lot pamięci

 

z nurtem płynie...

 

Drugi  żwawo i z polotem 

szybko leci  - szybciej kręci

jutro

jutro

 

zaraz

potem i hej ha...

taki uczeń na uwięzi

 

czekaj...

 

czeka

jedno koło  rączki dwie - koleiny

kręte ścieżki 

 

i  taczkę  pędzi...


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 3 lutego 2024, 18:01
Dziękuję serdecznie - jest normalność - na tym świecie.
przysłano: 27 stycznia 2024 (historia)

Inne teksty autora

rozprawki przy stole...
Irena Świerżyńska
stara piosenka...
Irena Świerżyńska
bez kasy...
Irena Świerżyńska
gdzie jest poezja...
Irena Świerżyńska
niewiadoma...
Irena Świerżyńska
Twoja głowa się nie liczy
Irena Świerżyńska
nastolatek...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca