jesteś treścią sensem
bajką
blisko
blisko i tak daleko
już
oddycham myślą słodką
a ty płyniesz swoją rzeką
tu jest tama - a - tam trzciny
były
były - będą zawsze
a gdzie twoja - myśl
pragnienie
gdzieś kołysze się - na wietrze...
Boskie dzieło pozostanie na wieki.
przejdzie się do historii.