Literatura

zaśniemy (wiersz)

Szluger

krótko, zwięźle i na temat
zaśniemy wszyscy
w pierwszym i ostatnim przejawie
transcendencji w życiu
i nic nas nigdy już nie wyrwie
ze snu ponad czasem i przestrzenią
w którym pogrążył nas Pan

W słodkich chmurach nie ma nieba
tylko oczy zaszkliły się łzami

słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 listopada 2000

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca