Literatura

Traktat poetycki I (wiersz)

Szluger

[To powinien przeczytac każdy poczatkujacy poeta, który uważa, że jest nierozumiany - przyp. Skc]
pisanie o niczym jest może przyjemne
ale za bardzo przypomina zapełnianie papieru
zygzakami i schematycznymi postaciami ludzi

najgorsze kiedy ktoś uważa że taka bazgranina
jest wyrazem talentu i powinna być uznawana za
sztukę hiperawangardową

takie impresje traktują zwykle o śmiertelnie poważnych sprawach
opisanych słowami w wyłatanych płaszczach
nie ma w tych wizjach ani jednej myśli własnej
skutecznie zostały wytrzebione przez autorytety
pijanych bełkoczących poetów
fascynujące jest tylko to, co dziwne i potworne

Wojaczek dziesięć lat młodszy w glanach
wisi na stryczku z kolorowych paciorków
i myśli ostatkiem sił

jestem nieśmiertelny wielki utalentowany
tylko inni nie doceniają mojej poezji

słaby 25 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
xn 20 pazdziernika 2002, 02:13
plytki i mialki tekst, czyzby autokomentarz?
szuiedieneebie
szuiedieneebie 3 czerwca 2004, 21:37
To mi wygląda na zabieg dydaktyczno-redakcyjny.
przysłano: 9 stycznia 2001

Inne teksty autora

Magnolie
envagorien
drobne fałszerstwa
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca