Literatura

sposoby istnienia (wiersz)

Kasia Czyżewska

 


                             J.


najwyższe odchylenie -
moment kiedy zawieszonemu pod sufitem
powierza się wynik synchronii

widzę
oto wody mórz księżycowych rozstąpiły się
środkiem idzie ku mnie porządek rzeczy


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 27 lutego 2010, 20:51
o!
nowy wiersz

no te rozstąpienie wód to ewidentnie odwołanie do Pisma. tak że idziesz swoją drogą realizmu magicznego, biorąc pod uwagę to co we wcześniejszej części.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 28 lutego 2010, 18:17
bardzo mi miło, że zaglądasz:)
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 28 lutego 2010, 18:21
,,zawieszonemu pod sufitem'' - skojarzyło mi się coś jakby zawieszonemu nad drzwiami. czyżby wizerunek Ukrzyżowanego?
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 28 lutego 2010, 18:29
istotnie Tomaszu
przysłano: 25 lutego 2010 (historia)

Inne teksty autora

nieporodzenie
Kasia Czyżewska
dom
Kasia Czyżewska
***(przechyliła się)
Kasia Czyżewska
***
Kasia Czyżewska
notatki z separacji
Kasia Czyżewska
notatki z wizji lokalnej
Kasia Czyżewska
notatki z astronomii
Kasia Czyżewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca