miejska architektura
trudne odwzorowanie przeznaczenia
porządku który musi obejmować chaos
trudna geometria
milczący i nieruchomy trójkąt
opisuje koło
opartemu na otwartej ranie okna
podaję rękę
gdzie zbiegają się drogi
arterie, obwodnice, skróty
troche bym sie czepial jedynie tego przeznaczenia
bo sprawia wrazenie tworzenia stwierdzenia, z ktorym trudno polemizowac i rownie trudno je obronic, taka figura na rzecz poetyckosci tekstu. za to dwie kolejne strofoidy znakomite